Pomidorki koktajlowe z fetą
|||||

Pomidorki nadziewane fetą

Pomidorki koktajlowe to niewielkie pomidory, które idealnie nadają się do sałatek, tart, sosów a także zup. Użyte jajko dodatek prezentują się znakomicie i nadają uroku niejednemu daniu.

Pomidorki i bazylia to pyszne połączenie znane nie od dzisiaj. Połączenie to znaleźć możemy głównie w zupach i sosach. Ja postawiłam na przystawkę na zimno. Dodałam do niej jeszcze ser feta.

Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Pomidorki z fetą
Pomidorki nadziewane fetą

Składniki na nadziewane pomidorki.

  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • pęczek świeżej bazylii
  • 100 g sera feta

Jak zrobić pomidorki nadziewane fetą.

Pomidorki umyć, odciąć kawałek wierzchniej, górnej warstwy (czubek pomidora). Wyjąć pestki i miąższ.

Ser feta włożyć do miseczki. Dodać drobno posiekaną bazylię. Zmiksować.

Każdego pomidorka wypełnić masą z fety i bazylii. Schłodzić w lodówce.

Pomidorki z fetą
Pomidorki nadziewane fetą

Smacznego!

Warto wiedzieć robiąc nadziewane pomidorki.

Odcinamy tylko kawałek góry pomidora, na tyle aby być w stanie łatwo wybrać pestki i miąższ.

Jeśli bazylię posiekacie bardzo drobno nie ma potrzeby miksowania sera.

Lubisz szybkie przystawki? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pikantne kulki serowe.

Podobne przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *