Jajka faszerowane tuńczykiem

Wielkanoc jest już za progiem i z tej okazji mam dla Was dzisiaj przepis na potrawę, która idealnie wpasowuje się w wielkanocny klimat.

Jajka faszerowane tuńczykiem i czosnkiem niedźwiedzim

Wiadomo, iż jajka są nieodzownym elementem Wielkanocy i w różnej postaci zagoszczą pewnie w tym roku na każdym wielkanocnym stole.

Jeśli poza sprawdzonymi przepisami macie ochotę na wypróbowanie czegoś nowego koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.

Składniki na nadziewane jajka.

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 15 liści czosnku niedźwiedziego
  • 1 puszka tuńczyka w oleju bądź w sosie własnym
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany

Jak zrobić jajka nadziewane tuńczykiem.

Tuńczyka odcedzić, każde jajko przekroić na pół. Do blendera włożyć pokrojony czosnek niedźwiedzi, odcedzonego tuńczyka, sól, pieprz, śmietanę oraz żółtka z ugotowanych jajek. Zblendować. Gotową masą wypełnić każdą z połówek jajka. Schłodzić w lodówce. Proste prawda? 🙂

Jajka faszerowane tuńczykiem i czosnkiem niedźwiedzim

Smacznego!

Co warto wiedzieć robiąc nadziewane jajka.

Zamiast czosnku niedźwiedziego można użyć szczypiorku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *