Fasolka z serem i frankfurterkami

Szybkie śniadanie nie musi być nudne, a wręcz na odwrót, może być smaczne i przygotowane bez większego wysiłku.

fasolka z kiełbasą
Fasolka w sosie z serem i frankfurterkami

Nie należę do tych osób, które rano spędzają wieczność w kuchni po to tylko, żeby przygotować śniadanie.

To, że coś jest robione szybko nie oznacza, że jest niesmaczne.

Moja dzisiejsza propozycja dla Was to propozycja śniadaniowa, której przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil.

Fasola “baked beans” serwowana bez dodatków nie wszystkim smakuje. Liczba jej fanów zwiększa się kiedy dodamy do niej ser, a gdy jeszcze dodatkowo dorzucimy kiełbaski to myślę, że mało będzie takich osób które powiedzą “nie” porcji takiej fasolki.

Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz.

Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks

Składniki potrzebne do przygotowania fasolki.

  • puszka fasoli “baked beans”
  • 2 parówki frankfurterki
  • 4 łyżki żółtego sera np. Ementarel
  • 1 łyżka sosu bbq

Jak przygotować fasolkę z frankfurterkami.

Do garnka wlewamy fasolkę “baked beans” i pokrojone drobno frankfurterki. Gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty. Pod koniec gotowania dodajemy starty ser żółty. Podajemy z odrobiną sosu bbq i tostami. Pycha!

Smacznego!

O czym warto pamiętać przygotowując fasolkę.

Zamiast kiełbasek możemy śmiało użyć boczeku. Fasolka z dodatkiem tylko żółtego sera smakuje równie pysznie.

Lubisz groch albo fasolkę? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Zupę minestrone.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *