Szybkie śniadanie nie musi być nudne, a wręcz na odwrót, może być smaczne i przygotowane bez większego wysiłku.

Nie należę do tych osób, które rano spędzają wieczność w kuchni po to tylko, żeby przygotować śniadanie.
To, że coś jest robione szybko nie oznacza, że jest niesmaczne.
Moja dzisiejsza propozycja dla Was to propozycja śniadaniowa, której przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil.
Fasola “baked beans” serwowana bez dodatków nie wszystkim smakuje. Liczba jej fanów zwiększa się kiedy dodamy do niej ser, a gdy jeszcze dodatkowo dorzucimy kiełbaski to myślę, że mało będzie takich osób które powiedzą “nie” porcji takiej fasolki.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks
Składniki na fasolkę w sosie pomidorowym.
- puszka fasoli w sosie pomidorowym tzw. “baked beans”
- 2 parówki frankfurterki
- 4 łyżki żółtego sera np. Ementaler
- 1 łyżka sosu bbq
Jak zrobić fasolkę z frankfurterkami.
Do garnka wlewamy fasolkę “baked beans” i pokrojone drobno frankfurterki. Gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty. Pod koniec gotowania dodajemy starty ser żółty. Podajemy z odrobiną sosu bbq i tostami. Pycha!
Warto wiedzieć robiąc fasolkę w sosie pomidorowym.
Zamiast kiełbasek możemy śmiało użyć boczku. Fasolka z dodatkiem tylko żółtego sera smakuje równie pysznie.
Lubisz groch albo fasolkę? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Zupę minestrone.
Dodaj komentarz