Baton Mars z płatkami
||

Baton Mars z płatkami

Oficjalnie, baton Mars z płatkami to jedna z lepszych rzeczy jakie kiedykolwiek jadłam.

Podstawą tego batonu jest nic innego jak wszystkim bardzo dobrze znany baton Mars.

Całość jest bajecznie prosta do wykonania.

Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog i Facebook: MeCooks

Składniki na baton Mars z płatkami.

  • 70 g masła bez soli + odrobina masła do natarcia blachy
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 6 batonów Mars (58 g każdy)
  • 200 g płatków kukurydzianych

Dodatkowo: papier do pieczenia i forma na ciasto.

Baton Mars
Baton Mars z płatkami

Jak zrobić baton Mars z płatkami.

Do garnka włożyć masło i syrop klonowy. Rozpuścić na małym ogniu cały czas mieszając. Kiedy rozpuszczone, dodać pokrojone na małe kawałki batony. Mieszać do momentu, w którym batony całkowicie się rozpuszczą a masa będzie jednolita.

Garnek ściągnąć z ognia. Do masy wsypać płatki kukurydziane. Bardzo delikatnie wymieszać.

Formę na ciasto posmarować po spodzie masłem lub margaryną, a następnie wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć gotową masę do formy, rozprowadzić równo delikatnie przyklepując po wierzchu metalową łyżką.

Schłodzić przez co najmniej godzinę w lodówce. Po wyjęciu z lodówki podzielić na kawałki, wielkość według uznania.

Batony przechowywać w lodówce.

Baton Mars
Baton Mars

Warto wiedzieć robiąc baton z płatkami.

Forma jakiej użyłam miała wielkość 21 na 31 centymetrów i była prostokątnego kształtu.

Lubisz batony? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Bezglutenowe batony.

Podobne przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *