Pomidorki nadziewane fetą

Pomidorki koktajlowe z fetą

Pomidorki koktajlowe to niewielkie pomidory, które idealnie nadają się do sałatek, tart, sosów a także zup. Użyte jajko dodatek prezentują się znakomicie i nadają uroku niejednemu daniu.

Pomidorki i bazylia to pyszne połączenie znane nie od dzisiaj. Połączenie to znaleźć możemy głównie w zupach i sosach. Ja postawiłam na przystawkę na zimno. Dodałam do niej jeszcze ser feta.

Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Pomidorki koktajlowe nadziewane serem feta
Pomidorki koktajlowe z serem

Składniki na nadziewane pomidorki.

  • 25 dkg pomidorków koktajlowych
  • pęczek świeżej bazylii
  • 10 dkg sera feta

Jak zrobić pomidorki nadziewane fetą.

Pomidorki umyć, odciąć kawałek wierzchniej, górnej warstwy (czubek pomidora). Wyjąć pestki i miąższ.

Ser feta włożyć do miseczki. Dodać drobno posiekaną bazylię. Zmiksować.

Każdego pomidorka wypełnić masą z fety i bazylii. Schłodzić w lodówce.

Pomidorki koktajlowe z serem feta
Nadziewane pomidorki

Smacznego!

Warto wiedzieć robiąc nadziewane pomidorki.

Odcinamy tylko kawałek góry pomidora, na tyle aby być w stanie łatwo wybrać pestki i miąższ.

Jeśli bazylię posiekacie bardzo drobno nie ma potrzeby miksowania sera.

Lubisz szybkie przystawki? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pikantne kulki serowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *