Jeśli wypróbujecie poniższy sos, jestem pewna, iż na jednym razie się nie skończy i będziecie go robić bardzo często.
Ten przepis na sos czosnkowy na pewno przypadnie Wam do gustu, gdyż jest bardzo prosty. Sos na jego podstawie robiłam go już z tysiąc razy i pochlebnych słów na jego temat słyszałam mnóstwo.
Sos idealnie sprawdzi się do kąsków z kurczaka, wszelkiego rodzaju mięs i warzyw z grilla a nawet jako sos sałatkowy.
Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks

Składniki na sos czosnkowy.
- 250 gr sera feta (opakowanie)
- 400 gr jogurtu naturalnego (2 kubeczki)
- 4 ząbki czosnku
Jak zrobić sos czosnkowy.
Wszystkie składniki włożyć do miski i bardzo dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Przed serwowaniem schłodzić w lodówce.
Warto wiedzieć robiąc sos czosnkowy.
Nie dodajmy do sosu dodatkowej soli, gdyż ser feta jest wystarczająco słony i nada on sosowi lekko słony smak.
Jeśli ktoś lubi czosnek można go dodać zdecydowanie więcej niż cztery ząbki 🙂
Jeśli jesteś fanem sosów wypróbuj nasz przepis na Sos pieczarkowy.
Jeszcze nigdy nie robiłam sosu czosnkowego z fetą, a pomysł jest świetny i szybki. W dodatku wygląda dużo zdrowiej niż śmietanowo – majonezowy. Wypróbuję na pewno. Mniam.